
Hakk er satt sammen av prosabilder fra en sommer i en kvinnes liv. Hun bor alene langt nord der en elv munner ut i havet. Det flytter inn en mann i leiligheten over henne. Nåtidige bilder legges ved siden av de gamle, og dermed kommer også nye og andre mønstre og forståelser fram. I Entropi blir en kvinne, pleier på et sykehjem, gående hjemme en dag og se ut. Det avdekkes en innestengt og stadig mer intens energi, hva skjer, gjør hun noe, hva er "virkelig" og hva er "bare inni"?

Signe er 30 år og har nettopp flyttet ut av byen med mann og barn. Det er like før jul, og de tre har for første gang planlagt å feire den for seg selv Men så kommer Signes foreldre på besøk. En roman der lyset ligger inni mørket, sommeren ligger inni vinteren, fortiden ligger inni nåtiden. Signe, 13 år, er inni Signe, 30 år. Tiden det tar forteller også fra denne 13-åringens liv i mørketidas Finnmark. En roman om det å fortelle, om tid, om hvordan våre livshistorier alltid er nåtid.

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux hvor Ruth går ut av taxien med trillekofferten sin og lurer på om Johannes kommer til å komme. I Bordeaux bor Abel som driver et galleri, hun tar Ruth med ut i natten. Imens går Abels datter Lily under trærne langs kanalen. Der møter hun Ralf, en ung gutt som bærer en gitarkasse. Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux er en kjærlighetsroman, om lengselen etter nærhet og seksualitet, og den forvillelsen det kan medføre når den andre ikke er til å møte.

Siv får låne en leilighet i en sørengelsk by ved havet. Dit reiser hun, etter bruddet med Rudolf, for å lytte innover i seg selv, i det som kjennes stille, tomt og dødt. Hun vil undersøke hvem og hva hun er, når hun ikke fyller på med handling, sånn hun pleier, men tvert imot lar være å handle, lar være å skrive. Hvordan bli levende? Hvor kommer det levende fra? Er det mulig å være både lett og tydelig?

Rakel og Paul er tvillinger, maler og arkitekt, de bor i 48 rue Defacqz, de arbeider og kommer seg gjennom dagene, likevel lever de i en tilstand av tidløs uvirkelighet. Samtidig er jo noe virkelig, men hva, og hvordan? Hvordan komme nær det levende i seg? Samuel finnes, med varme i hendene. Og det kommer en ung kvinne, som står utenfor huset, som ikke går. 48 rue Defacqz er en roman om kunst og arkitektur, om form og pust og kjærlighet.

I et galleri kvelden før åpningsdagen går hun som har malt bildene rundt og gjør klart. Hun forsøker å forstå hva det er bildene viser, hvorfor hun har malt dem, hva hun skal med dem, hva som skjer det stedet bildene er malt fra. Skjer det noe der eller står det stille? Hvor går skillet mellom det malte og det virkelige, mellom det indre og det ytre? Hvordan kan noe forandre seg? Det kommer en mann, våt av regnet, hun slipper ham inn.

Boka Der alt er klart er resultatet av samarbeidet mellom forfatteren Hanne Ørstavik og den franske billedbok-kunstneren Pierre Duba. Teksten handler om en godt voksen kvinne som har kommet til Svalbard for å arbeide i gruvene. Gjennom nærværet på stedet søker hun å komme nær faren sin, som døde i Kings Bay-ulykken på 60-tallet. Og hun forsøker derigjennom å komme nær noe i seg selv.

kallet – romanen handler om en forfatter som nylig har brutt opp fra ekteskapet og flyttet med datteren til en liten leilighet. Hun vil skrive en roman om farmoren som reiste som misjonær til Kina på 1920-tallet, men det kommer ingen fortelling. kallet – romanen undersøker hva en roman er, hva det vil si å skrive, hva det vil si å våkne og reise seg til en ny dag. Den spør hva det er å ville noe, i sitt eget liv og i forholdet til de andre. Hvem og hva er det som bestemmer?

Som doktorgradsstudent i teologi arbeidet Liv med Kautokeino-opprøret i 1852. Bibelen var blitt oversatt til samisk og var tilgjengelig for alle. Plutselig fantes det et felles språk. Men var det egentlig felles, det som sto om å dømme, tilgi, være like mye verdt? Nå er Liv, 35 år, prest i det samme fylket. Søndag etter høymessen blir hun tilkalt, ei ung jente i bygda har hengt seg. Hvordan leve, med seg selv, og med de andre?

Solveig, 33 år, er nyansatt litteraturviter ved en distriktshøyskole. I løpet av dagene romanen utspiller seg, blir flere linjer i livet hennes tvunnet sammen: Det uforløste forholdet til moren, vennskapet med den eldre kollegaen Hilde, hennes litterære grunnsyn og forholdet til studentene. Uke 43 viser – og problematiserer – en lengsel etter mening, sammenheng og samhørighet.

Like sant som jeg er virkelig forteller om Johanne, en ung, kristen psykologistudent som bor sammen med moren sin. En morgen våkner hun og får ikke opp døren til rommet sitt. To uker tidligere har hun innledet sitt livs første kjærlighetsforhold. Like sant som jeg er virkelig viser hvordan Johanne arbeider med å få innsikt i sin egen fortelling, og blant spørsmålene romanen stiller er: Hvordan kan jeg vite hva jeg kjenner? Hva er det som er sant? Hvordan kan jeg vite hva som er virkelig?

Kjærlighet forteller om Vibeke og Jon, alenemor og sønn, nytilflyttet et lite sted langt nord. Det er dagen før Jons 9 års bursdag. Jon går ut for å selge lodd til idrettslaget, og Vibeke skal på biblioteket. Derfra følger vi de to på hver sin ferd gjennom en vinterkveld og – natt. Kjærlighet viser hvordan mor og sønn lever sammen men i hver sin verden, i en avstand ikke bare mellom seg, men også i dem selv. Og viser hvilke fatale konsekvenser det kan få.